NightMusic.ro
http://www.nightmusic.ro/forum/

Propellerhead Reason
http://www.nightmusic.ro/forum/viewtopic.php?f=71&t=577
Pagina 1 din 1

Autor:  Todd [ Mar Ian 27, 2009 8:58 pm ]
Subiectul mesajului:  Propellerhead Reason

http://www.propellerheads.se/ - Website
http://www.propellerheads.se/download/ - Reason Demo

Reason este un software de creare a muzicii, dezvoltat de catre firma suedeza Propellerhead Software. Acesta emuleaza un raft cu instrumente hardware : synth-uri, samplere ,procesoare de semnal, sequencer, mixer. Reason poate fi folosit ca si un studio audio complet, dar ca si o colectie de instrumente virtuale pentru a fi folosite in demonstratii live.

General

Reason 1.0 a fost lansat in Noiembrie 2000. Acesta a fost conceput ca un “raft” in care userii pot insera diverse instrumente virtuale cum ar fi synth-uri,procesoare de efect si mixere.Aceste module pot fi controlate din sequencer-ul Midi al programului sau din alte programe cum ar fi Pro Tools, Logic, Digital Performer, Cubase, Sonar, Garage Band , FL Studio etc. prin protocolul de ReWire.

Incepand cu versiunea 4.0, modulele incluse sunt:

- Substractor - un synth substractiv
- Malstrom - un synth granular
- NN-19 - un sampler simplu
- NN-XT - un sampler avansat , cu posibilitatea de a modifica anumiti parametri ai sunetului.
- Dr. Rex - loop-er , cu optiunea de a incarca loop-uri taiate in format .rex
- Redrum - un sequencer pentru drums
- Thor - un synth semi-modular.

Sunetele de la aceste module pot fi routate ori prin oricare dintre cele doua module de mixing, sau prin utilitatile de combinare si separare. Efectele includ: distortii, reverb, chorus, un vocoder si cateva efecte de mastering. Modulul Combinator, introdus in Reason 3.0, permite user-ului sa combine diverse module intr-unul singur.

Interfata Reason include o comanda de “intoarcere a raftului”, astfel userul are acces la spatele raftului. Aici userul poate routa audio virtual si cabluri CV de la un modul la altul intr-un mod aproape nelimitat. Acest layout permite crearea unor efecte de lant si permite dispozitivelor sa se moduleze unul pe celalalt in moduri cat mai creative.

Reason nu poate inregistra audio, din aceasta cauza nici nu este un studio audio complet. Nu are support VSTi, dar partea buna e ca e un software foarte stabil.

Cea mai recenta versiune, Reason 4, a fost lansata in Septembrie 26,2007. Imbunatatirile facute acestui program include : Thor – un synth modular; RPG-8 – un arpegiator programabil in real-time; Regroove, si diverse alte imbunatatiri ale interfetei si al workflow-ului uzual.Autor:  razvanab [ Joi Ian 29, 2009 3:57 am ]
Subiectul mesajului:  Re: Propellerhead Reason

http://audiotuts.com/tutorials/sound-design/your-guide-to-getting-started-with-synthesis-in-reason/
http://www.thewhippinpost.co.uk/reason/reason3-tutorial.htm

-un intro pt. incepatorihttp://www.tweakheadz.com/review_of_propellerheads_reason.htm

-conceptul care sta la baza progamului Reason

Pagina 1 din 1 Ora este UTC+02:00 UTC+2
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/